Gode råd inden køb af spærtræ

Gode råd inden køb af spærtræ

Står du over for at skulle indkøbe spærtræ? Så er der nogle ting, som du bør være opmærksom på. Det gælder blandt andet størrelsen, træsorten, kvalitetskrav med mere. Her i artiklen behandler vi nogle af de ting, som du skal tage stilling til, inden du indkøber spærtræ. Vi håber, at du vil læse med.

Størrelsen & mængde

Når du skal finde det rette spærtræ, skal du først og fremmest finde ud af, hvor meget du skal købe. Sørg for at få lavet nogle grundige opmålinger. Det er altid irriterende at have fået købt enten for lidt eller for mange byggematerialer. Det handler om at ramme nogenlunde det antal, man skal bruge. Hvis du kender den præcise mængde kan det også være, at du kan få et bedre tilbud på træet.

Hvad skal jeg træet bruges til?

Hvis dit spærtræ skal bruges til spær, skal du være opmærksom på, at der er nogle krav til kvaliteten af træet. Det skal kunne bære en bestemt mængde. Ellers risikerer du, at dit byggeri styrter sammen. Der er en smule forskel på spærtræ, så derfor anbefaler vi altid, at du spørger ekspedienten det pågældende sted, om spærtræet kan holde til det, du skal bruge det til. Skal du for eksempel bruge spærtræet til et plankebord, bør du ikke være så bekymret.

Køb af spærtræ offline / online?

Det er muligt både at købe spærtræ online og i fysiske butikker. De fleste vil være tryggest ved at købe i en fysisk butik, fordi man har mulighed for at besigtige træet først. Dog skal man ikke som sådan frygte at bestille sit træ online. Der findes mange gode byggemarkeder, som har et godt udvalg af spærtræ i forskellige tykkelser og længder. Du vil også altid kunne finde den nødvendige information online. Kan du ikke det, kan du altid ringe til det pågældende byggemarked. Det gode ved at købe spærtræet online er, at du ikke skal døje med at fragte det hjem. Det kan godt være en udfordring i sig selv. Det slipper du for, hvis du køber på nettet.

Få altid flere tilbud

Når du skal købe spærtræ (og andre trætyper), bør du altid få nogle tilbud fra forskellige byggemarkeder. Ellers risikerer du at komme til at betale for meget for dit spærtræ. Tag altid rundt omkring spørg ind til prisen. Der kan godt være mange penge at spare. Særligt hvis du skal bruge store mængder af spærtræ.

Husk desuden altid at have det rigtige værktøj til at behandle spærtræet.

Skriv et svar