Arbejdsløs? Metoder til at komme i job igen

Står du og er arbejdsløs? Måske er du på dagpenge eller på kontanthjælp? Så brænder du uden tvivl efter at komme i arbejde igen. For alle er det dog ikke lige let at finde et arbejde, og man kan hurtigt miste gnisten, hvis man modtager afbud på afbud på afbud. Men hvad kan man alternativt gøre for at komme i job igen? Der findes mange gode råd, og nogle af dem behandler vi her. De råd som du nu vil få er dog nogle af de lidt mere alternative metoder. Der findes jo som bekendt den helt klassiske, hvor du sender en ansøgning. Enten bliver du valgt eller også bliver du fravalgt. Så koldt og kynisk er det.

Spørg dit netværk

Har du en lang baggrund i erhvervslivet, vil du også have lært nogle mennesker at kende, som kender dine kompetencer. Det kan være en gammel kollega, en gammel chef eller måske en gammel leverandør. Det kan være en god idé at gribe knoglen og spørge, om de ikke mangler en medarbejder med dine kompetencer i deres virksomheder. Du kan selvfølgelig ringe til dem, få et møde eller også kan du skrive et opslag på LinkedIn eller Facebook, hvor du skriver om din nuværende situation. LinkedIn vil i de fleste tilfælde være det bedste valg for dig.

Jobgrupper på Facebook

Denne metoder henvender sig mest til ufaglærte. Der bliver i forskellige grupper på Facebook flere gange om dagen slået nye stillinger op, som ikke bliver slået op særlig mange andre steder. Holder du derfor øje, kan du sandsynligvis hurtigt finde nogle forskellige stillinger i dit nærområder, som du kan ansøge. Det gode ved Facebook er, at du hurtigt kan fange vedkommende i en besked, hvis du har spørgsmål. Sørg derfor for at have en professionel Facebook profil, hvor du ikke lige står på et barbord hver fredag aften. Det kan være effektivt, men du skal også være klar på, at der er rigtig mange om buddet, så det handler som regel om at være hurtig.

Få certificeringer og tag kurser

Når du går arbejdsløs har du meget tid. Du skal selvfølgelig bruge en del tid på at søge arbejde. Jo mere du søger, jo hurtigere går det. Oplever du dog, at du mangler nogle kompetencer, så brug noget af din tid på at efteruddanne dig. Er du på dagpenge og har en billig a-kasse, kan du få 6-ugers gratis uddannelse. Her kan du lære en masse, som du kan bruge på din nye arbejdsplads. Det kan også være, at der er andre kendte certificeringer, som du måske kan betale med din opsparing. Det viser både et engagement men også en hungren efter ny viden. Det elsker virksomhederne, og derfor er det noget, som du bør gøre dig i.

Skriv et svar